Contabilitate aprofundata

Incarcat la data: 02 Martie 2010

Autor: VISAN florin

Pret: 100 credite

Numar pagini: 196

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1501 kb

Dreptul contabil este o disciplina noua care regrupeaza multe elemente vechi. El poate fi definit ca o ramura a dreptului privat care reglementeaza contabilitatea si activitatea contabilului. Incadrarea dreptului contabil in dreptul privat are in vedere faptul ca el reglementeaza ,de regula, raporturi intre persoane precum: reglementarile privind misiunea contabilului; valoarea probatorie a conturilor; aspecte legate de difuzarea conturilor in beneficiul asociatilor, salariatilor, tertelor  persoane.

Dreptul contabil reglementeaza masurile, responsabilitatile si modul de exercitare a profesiunii de catre cei care produc sau examineaza informatia contabila, inclusiv obtinerea calitatilor necesare a unui  expert contabil, contabil autorizat sau cenzor. Pe de alta parte, dreptul contabil fixeaza norme privind tehnica contabila. Dreptul contabil se  opreste indeosebi asupra contabilitatii financiare si a contabilitatii nationale si mai putin a contabilitatii de gestiune.

Nu poate fi  pus semnul egalitatii intre dreptul contabil si contabilitate. Dreptul contabil fixeaza norma in timp ce contabilitatea fixeaza  fapta contabilizabila in interpretarea profesionistului care este obligat sa tina seama de norma de drept contabil dar nu numai de ea. Specialistul in domeniu contabilitatii trebuie sa tina seama si de normele care reglementeaza materia respectiva in dreptul comercial, dreptul fiscal,in dreptul muncii etc.
Desi aceleasi fapte si fenomene sunt reglementate si de alte ramuri de drept, dreptul contabil le reglementeaza dintr-un unghi specific.

La progresul dreptului contabil , rolul profesionistului contabil este, fara indoiala,  cel mai important. inainte de a  deveni o obligatie legala, imaginea fidela a fost stabilita ca obiectiv a imaginii contabile in spatiul Uniunii Europene de catre contabili.
La ora actuala nevoia de lege contabila izvoraste in principiu din :
-    nevoia de protectie a tertilor care intra in relatiile cu societatile care ofera ca garantie doar patrimoniul social;
-    internationalizarea activitatii economice, care obliga la cautarea unor comparabilitati a informatiilor contabile.


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Contabilitate aprofundata". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScontabilitate decontariburse drept