Contabilitate financiara - principii de baza

Incarcat la data: 28 Februarie 2010

Autor: ella88

Pret: 80 credite

Numar pagini: 51

Tip fisier: zip

Marime fisier: 50 kb

1. Principiul prudentei - nu este admisa supraevaluarea elementelor de activ si veniturilor si subevaluarea elementelor de pasiv si cheltuielilor. 2.   Principiul permanentei metodelor - presupune asigurarea continuitatii aplicarii normelor si regulilor de evaluare, inregistrarea si prezentarea in contabilitate a elementelor patrimoniale de activ si pasiv, a rezultatelor activitatii astfel incât sa se permita comparabilitatea in timp a informatiilor contabile.

3.   Principiul continuitatii activitatii - presupune ca unitatea isi continua in mod normal functionarea fara a intra in stare de lichidare sau reducere sensibila a activitatii.

4.   Principiul independentei exercitiului - impune atribuirea fiecarui exercitiu financiar numai a cheltuielilor si veniturilor care privesc rezultatul obtinut in acel exercitiu.

5.   Principiul intangibilitatii bilantului - presupune concordanta deplina intre bilantul de deschidere a exercitiului financiar anterior.

6.   Principiul necompensarii - inregistrarea distincta a elementelor de activ si de pasiv, a veniturilor si cheltuielilor, a datoriilor si creantelor, nefiind admisa compensarea intre ele.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Contabilitate financiara - principii de baza". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSFINANCIARCONTABILITATEprincipii de baza