Contabilitate manageriala

Incarcat la data: 23 Martie 2012

Autor: florina yna

Pret: Gratuit

Numar pagini: 480

Tip fisier: zip

Marime fisier: 756 kb

Relatiile societatii moderne ne arata ca odata cu dezvoltarea economiei de piata si sporirea gradului de complexitate a acesteia trebuie sa se dezvolte corespunzator ca arie, continut si operativitate si informatia economica, pentru ca ea sa poata furniza elementele necesare luarii deciziilor, sa poata reflecta exact situatia patrimoniala a entitatilor si rezultatele economico-financiare.

Informatia economica ne ajuta sa observam modul de utilizare a resurselor materiale si umane, sa sesizam si sa examinam critic aspectele pozitive dar si deficientele existentei in vederea luarii masurilor ce se impun.

A conduce o entitate inseamna, pe de o parte, a cunoaste temeinic activitatea curenta si a interveni cu decizii operative in dirijarea ei, iar pe de alta parte, prefigurarea evolutiei viitoare si elaborarea de prognoze care sa contureze directiile de dezvoltare in perspectiva a respectivei entitati. O serie de probleme trebuie concepute si rezolvate intr-o noua optica, intre care amintim: structura si rationalizarea fluxului informational, reducerea volumului de informatii, selectarea si ierarhizarea informatiei, caracterul previzional al informatiei, operativitatea informatiei, metodologia unitara de culegere si prelucrare a informatiei si unitatea procesului informational-decizional.
 
Principala sursa de date a sistemului informational economic si totodata una din componentele de baza ale acestuia este contabilitatea.

Asistam astazi la o repozitionare a contabilitatii in ansamblul stiintelor sociale respectiv in domeniul stiintelor de gestiune, datorita rolului practic al acesteia care a devenit un instrument pentru gestiunea afacerilor („outil de gestion” sau „tool of management”). Mai mult decat atat, contabilitatea ca stiinta de gestiune este o disciplina stiintifica utilitarista, cunoasterea este calificata ca o forma de „cunoastere pentru actiune” cu un sistem teoretic propriu.

Acest lucru permite elaborarea unor idei si enunturi care se gasesc intr-o relatie de ierarhizare si valorizate epistemologica, menite sa explice practicile contabile si sa anticipeze comportamentele entitatilor economico-sociale care actioneaza intr-un anumit mediu.

Lucrarea abordeaza o problematica deosebit de complexa si actuala de mare importanta pentru economia romaneasca, cea a contabilitatii manageriale orientata spre control si decizie, devenind astfel una din componentele de baza ale mecanismului de conducere profitabila a entitatilor.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Contabilitate manageriala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs contabilitatecontabilitate manageriala
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...