Contabilitate si gestiune fiscala

Incarcat la data: 05 Ianuarie 2013

Autor: valy.ovidiu22

Pret: Gratuit

Numar pagini: 26

Tip fisier: zip

Marime fisier: 48 kb

Gestiunea, ca forma de desfasurare a activitatii economice la unitatile economice, institutiile publice si persoane fizice cu activitate economica independenta, are mai multe acceptiuni astfel:

a) „Administrarea” bunurilor unei unitati economice, institutii publice sau persoane fizice.
b) Raspunderea pentru pastrarea bunurilor unei unitati economice sau institutii publice si a utilizarii resurselor acestora.

NOTA 1: Se observa fara dificultate ca exista doua loturi ale raspunderii: pastrarea si utilizarea resurselor unei unitati economice sau institutii publice si drept consecinta vor exista cel putin 2 „gestiuni” care vor imparti responsabilitatile respective.

c) ansamblul de operatii „fizice” privind primirea, pastrarea si eliberarea unor elemente patrimoniale apartinand altcuiva decat celui care le efectueaza (unei unitati economice, institutii publice etc.).

NOTA 2: sub genericul „elemente patrimoniale” se intalnesc, bunuri, valori patrimoniale, creante, obligatii (datorii), resurse banesti etc., iar primirea, pastrarea si eliberarea acestora pot fi usor asimilate cu asumarea obligatiilor conform unor relatii contractuale sau prevederi legale, evidentierea lor si „stingerea” prin decontare (plata efectiva).
   
Fiscalitatea reprezinta totalitatea impozitelor si taxelor, a reglementarilor, de natura fiscala privind facilitatile acordate contribuabililor care pot influenta direct sau indirect activitatea acestora.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Contabilitate si gestiune fiscala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs contabilitatecontabilitate si gestiune fiscala
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan