Contabilitatea operatiunilor privind activele financiare

Incarcat la data: 09 Martie 2010

Autor: Pascu Ana Cornelia

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

Contabilitatea imobilizarilor financiare vizeaza in cazul institutiilor publice operatiunile privind titlurile de participare (actiuni), alte titluri imobilizate, precum si operatiuni privind creante imobilizate. Titlurile de valoare, recunoscute ca active financiare se evalueaza initial la costul de achizitie. Cheltuielile accesorii legate de achizitionare se inregistreaza direct in cheltuielile operationale ale perioadei. La iesire, evaluarea se face la valoarea contabila.

Exemple:1)O institutie publica finantata de la buget achizitioneaza, in cursul exercitiului N, titluri de participare in valoare de 50.000 lei, cu plata pe loc. Comisioanele datorate societatii de intermediere pentru aceasta operatiune sunt in valoare de 50 lei. La sfarsitul exercitiului N, titlurile sunt evaluate la 47.000 lei iar la 31.12.N+1 sunt evaluate la 52.000 lei. Pentru titlurile detinute, institutia incaseaza dividende in valoare de 3.500 lei.

Ulterior, institutia vinde titlurile la un pret de cesiune de 54.000 lei.Pe data de 01.03.N, o institutie publica deschide un depozit bancar in valoare de 50.000 lei, pe 18 luni, la o banca comerciala la care are deschis un cont de disponibil. La data de 31.12.N, se inregistreaza dobanda de incasat, neajunsa la scadenta, in valoare de 4.000 lei. La expirarea termenului de 18 luni, se incaseaza intreaga dobanda cuvenita, in valoare de 6.400 lei si se desfiinteaza depozitul.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Contabilitatea operatiunilor privind activele financiare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCONTABILITATEcontabilitatea operatiunilorpiete financiare