Curs contabiitate - evaluare si calculatie

Incarcat la data: 11 Decembrie 2010

Autor: petrisor diana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 7 kb

Tratamentele contabile se refera la modul in care sunt evaluate elementele de activ si de pasiv in diverse momente ale existentei lor in cadrul patrimoniului institutiei, precum si modul in care se prezinta acestea in cadrul situatiilor financiare.


Elementele patrimoniale se evalueaza in urmatoarele momente: in momentul intrarii in patrimoniu; la inventariere; in momentul intocmirii bilantului; la iesirea din patrimoniu.Evaluarea in momentul intrarii in patrimoniu, bunurile se evalueaza la valoarea de intrare, valoare ce mai poarta numele de valoare contabila. Valoarea de intrare se stabileste diferit in functie de modul de provenienta a bunurilor in patrimoniul institutiei publice.

Astfel: pentru bunurile procurate cu titlu oneros, valoarea contabila este costul de achizitie; costul de achizitie al unui bun cuprinde pretul de cumparare, taxele nerecuperabile, cheltuielile de transport aprovizionare si alte cheltuieli necesare pentru punerea in functiune a bunului sau pentru intrarea sa in patrimoniu.


Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs contabiitate - evaluare si calculatie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: EVALUAREcurs contabilitate
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...