Curs Contabilitate financiara aplicata

Incarcat la data: 05 Septembrie 2012

Autor: Florea Tudor

Pret: Gratuit

Numar pagini: 82

Tip fisier: zip

Marime fisier: 153 kb

Ca instrument al conducerii, contabilitatea asigura informatiile specifice necesare fundamentarii deciziilor economico – financiare ale intreprinderii raportoare si utilizatorilor externi.

Pornind de la faptul ca necesitatile de informatii contabile ale intreprinderilor raportoare sunt diferite fata de cele ale utilizatorilor externi, ca nu toate informatiile contabile pot fi facute publice, ca raportarea informatiilor necesare utilizatorilor externi trebuie facuta intr-un timp relativ scurt de la incheierea exercitiului financiar, in majoritatea tarilor lumii s-a adoptat conceptul dualist de organizare a contabilitatii.

Potrivit acestuia informatiile contabile sunt separate de catre producatorii de informatii in doua categorii: una care reda imaginea intreprinderii in exterior, denumita contabilitate financiara, si alta care descrie procesele interne ale intreprinderii, denumita contabilitate de gestiune.

Contabilitatea financiara asigura, deci, informatiile necesare utilizatorilor externi prin intermediul situatiilor financiare anuale. Fiind destinate tuturor utilizatorilor, informatiile cuprinse in situatiile financiare anuale trebuie sa aiba un continut comun si o forma unitara de raportare. De aceea, situatiile financiare anuale fac obiect al normalizarii contabile atât la nivel national cât si international.

Contabilitatea de gestiune asigura informatiile specifice (privind: cheltuielile, veniturile si rezultatele analitice pe produse, lucrari si servicii, pe activitati sau structuri organizatorice, intocmirea si executia bugetelor interne de venituri si de cheltuieli), destinate exclusiv conducerii intreprinderii raportoare, fara ca acestea sa faca obiect al normalizarii contabile.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Contabilitate financiara aplicata". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs contabilitatecontabilitate financia
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan