Curs Managementul proiectului

Incarcat la data: 18 Noiembrie 2009

Autor: mada3187

Pret: 100 credite

Numar pagini: 238

Tip fisier: zip

Marime fisier: 387 kb

Proiectele fac parte din viata noastra inca din cele mai vechi timpuri: Noe a construit arca, Apolodor din Damasc a construit podul peste Dunare, Leonardo da Vinci a pictat Mona Lisa, Gustave Eiffel a costruit Turnul Eiffel, Henri Coanda a construit primul avion cu reactie sau pur si simplu fiecare dintre noi am organizat o petrecere sau am redactat un raport cu privire la o perioada de activitate, toate acestea sunt proiecte. Se cunoaste faptul ca alte multe proiecte similare au fost finalizate cu succes chiar daca adesea timpul si bugetul programat pentru realizarea proiectului au fost depasite.


Pe buna dreptate se poate pune intrebarea de ce se bucura astazi managementul  proiectelor de un atat de mare interes? Un posibil raspuns ar fi ca pe de o parte s-a schimbat audienta iar pe de alta parte miza este foarte mare. Literatura de specialitate evoca primul proiect care a folosit tehnici de gestiunea proiectului, dezvoltarea submarinului Polaris in anii '50 in SUA, si aminteste ca a fost din punct de vedere tehnic si administrativ un cosmar. Specialistii au fost chemati sa planifice si sa urmareasca nenumarate studii, lucrari si activitati de productie consumandu-se munti de hartie pentru a documenta aceasta munca complicata. Oamenii credeau ca managementul proiectelor este o disciplina de inalta tehnologie caracterizata prin grafice si tabele confuze iar realizare sa a durat extraordinar de mult fiind piatra de incercare a celor mai buni specialisti.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Managementul proiectului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.