Curs trezorerie - delimitari privind trezoreria intreprinderii

Incarcat la data: 22 Noiembrie 2010

Autor: roxana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

Trezoreria unei intreprinderi insumeaza resursele lichide compuse din: numerar in casierie, disponibil la banci,  investitii pe termen scurt, credite bancare contractate pe termen scurt si alte valori de trezorerie. Contabilitatea trezoreriei are ca obiect evidenta existentei si miscarii disponibilitatilor din conturile de la banci si din casierie,  investitiilor pe termen scurt, creditelor bancare pe termen scurt si a altor valori de trezorerie.

In structura trezoreriei se includ: 

-  Investitiile financiare pe termen scurt constau in:   actiuni, obligatiuni emise si rascumparate, obligatiuni, alte investitii financiare pe termen scurt si creante asimilate si varsaminte de efectuat pentru investitii financiare pe termen scurt.

-  Conturile la banci sunt reprezentate de: valori de incasat (cecuri si efecte de incasat, efecte remise spre scontare); conturi curente la banci (conturi la banci in lei si in valuta, sume in curs de decontare); dobanzi (de platit, de incasat), credite bancare pe termen scurt si dobanzi aferente.

- Casa include: casa (in lei, in valuta); alte valori (timbre fiscale si postale, bilete de tratament si odihna, tichete si bilete de calatorie, alte valori).

-  Acreditivele sunt disponibilitatile in lei sau in valuta, pastrate intr-un cont bancar distinct, la dispozitia furnizorului. Din acest cont urmeaza a se efectua plati de catre furnizor, pe masura livrarii de marfuri, executarii de lucrari sau prestari de servicii (garantia platii). Se utilizeaza in special in comertul international.

-  Viramentele interne reprezinta transferurile disponibilitatilor intre conturile de trezorerie.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs trezorerie - delimitari privind trezoreria intreprinderii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSFINANTECONTABILITATE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan