Drept comercial sinteza - izvoarele dreptului social

Incarcat la data: 19 Octombrie 2010

Autor: daniela tudor

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

Reprezinta ansamblul normelor de drept prin care se reglementeaza raporturile juridice care apar din savarsirea actelor juridice si a operatiunilor care sunt fapte de comert si operatiuni economice in care sunt implicati comercianti.    

Izvoarele dreptului comercial sunt :Constitutia, Codul Comercial, Codul Civil, legi speciale, hotarari de guvern, ordine si instructiuni ale institutiilor abilitate in domeniu. Dreptul comercial este aplicabil relatiilor savarsite de comercianti in raporturile dintre ei, dar si relatiilor economice in care doar o parte intelege relatia contractuala a fi comerciala.


    


Faptele si actele de comert:sunt actele juridice si operatiunile prin care se realizeaza producerea de marfuri, executarea de lucrari sau prestarea de servicii ori interpunerea in circulatia de bunuri cu scopul de a obtine profit. Nu sunt supuse reglementarii comerciale intreprinderile agricole, operatiunile care privesc viata persoanelor , asigurarile de viata si nici exercitarea unor profesiuni liberale.Clasificarea actelor de comert in functie de natura actelor desfasurate pot fi obiective, subiective si unilaterale sau mixte


A.Acte de comert obiective:sunt prevazute in art.3 din Codul Comercial , au caracter obiectiv intrucat legiuitorul a considerat ca insasi natura lor tine de esenta comertului.In consecinta orice persoana care savarseste asemenea fapte intra sub incidenta legislatiei comerciale.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Drept comercial sinteza - izvoarele dreptului social". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPT COMERCIALcurs contabilitate
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan