Evaluarea activelor necorporale

Incarcat la data: 20 Martie 2010

Autor: Georgiana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11 kb

Evaluarile de active necorporale pot fi solicitate pentru diferite utilizari cum sunt achizitii si vanzari de întreprinderi sau parti de întreprinderi, fuziuni, vanzarea unui activ necorporal, raportarea financiara si altele.
        
Evaluarea activelor necorporale se realizeaza in conformitate cu Standardul International de Practica in Evaluare 4 - GN 4. Evaluarile de active necorporale sunt cerute si realizate, in mod uzual, la valoarea de piata, ca tip de valoare, prin aplicarea prevederilor Standardului International de Evaluare 1 (IVS 1). In cazurile în care un angajament solicita un tip de valoare diferit de valoarea de piata, evaluatorul va identifica foarte clar tipul de valoare implicat, va defini o astfel de valoare si va parcurge toti pasii necesari pentru a face distinctia dintre estimarea tipului respectiv de valoare si estimarea valorii de piata. In cazurile în care sunt utilizate alte tipuri de valoare se aplica prevederile IVS 2, cu informatiile si explicatiile adecvate.
        
Activele intangibile cuprind toate elementele de activ care nu au o forma materiala, dar care contribuie, direct sau indirect, la obtinerea profitului unei intreprinderi.
Numarul si denumirea activelor necorporale care pot fi evaluate distinct, inscrise in bilantul contabil si supuse amortizarii sunt diferite in functie de marimea si natura activitatii.
        
Pentru ca un element necorporal sa fie inscris in activul bilantier trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- sa fie identificat printr-o denumire exacta ca: marca comerciala, copyright, software, cheltuiele de cercetare-dezvoltare, retea de distributie etc. Daca nu poate fi identificat exact se va evidentia impreuna cu alte elemente necorporale intr-o pozitie disticta ca: fond comercial sau goodwill.

- sa fie identificat modul de achizitionare in mod individual; daca nu poate fi identificat individual sa se poata identifica valoarea globala incadrata in fond comercial sau goodwill.

- sa poata fi stabilita o durata de viata (de ex. pentru brevete 17 ani in SUA si 20 ani in Romania, good will 40 de ani in SUA).

- sa poata fi transferat dreptul de proprietate prin vanzare. Se inregistreaza distinct elementele necorporale ce nu pot fi vandute (brevete de inventie, copyright, dreptul de fransiza etc), sau daca nu pot fi inregistrate distinct pe elemente se inregistreaza global in fond comercial sau goodwill.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Evaluarea activelor necorporale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSACTIVEcurs contabilitateevaluare competentenecorporale