Istoria Bancii Nationale Romane

Incarcat la data: 19 Martie 2010

Autor: necunoscut

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9 kb

Interesele generale de Stat, cu caracter fiscal si monetar au determinat in cea mai mare masura infiintarea unei banci de emisiune. Biletele ipotecare, cat si rublele rusesti care erau dominante in timpul razboiului ingreunau piata monetara cat si situatia tezaurului. 

Datorita greutatilor politice din 1876-1877, Statul fiind obligat sa preia sarcini financiare grele-creditul Statului pe piata interna si externa, conditii camataresti insuportabile-se resimtea tot mai mult lipsa unui asezamant financiar (acelasi lucru petrecandu-se in Anglia si Franta). Fruntasii tarii,precum fratii Golescu, Nicolae Balcesc, Rosetti, Ioan Ghica studiau cu atentie aceste pb economice si isi dadeau seama ca existenta unui astfel de asezamant financiar  conducea la o dezvoltare economica a tarii. S-a infiintat astfel Creditul Financiar Roman, care este o institutie romaneasca, prin asociatia mutuala a proprietarilor.
   
Desi institutia a adus numeroase foloase, acest lucru fiind dovedit de economistii acelor vremuri, unii sustineau ca trebuia sa se astepte aparitia unui comert in interiorul tarii,pt a justifica mai mult necesitatea acestei institutii, in timp ce altii erau de parere ca este necesar sa existe o banca nationala, pt a ajuta prin credite ramura economica si pt a avea progrese mari.
   
La 27 febr.1880, Bratianu  a depus proiectul pentru infiintarea unei banci nationale, punandu-se astfel bazele unei organizatii financiare care va ajuta economia nationala mai mult decat orice alta institutie.
   
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Istoria Bancii Nationale Romane". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSFINANTEBANCIbanca nationala romanacurs BNR