Metoda standard-cost

Incarcat la data: 22 Martie 2010

Autor: Mocanu Ana-Maria

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 34 kb

Se considera ca o societate comerciala previzioneaza o productie 600 buc. pentru produsul A. Pentru obtinerea acestui produs sunt necesare 960 ore. Rezolvare: Etapa 1: Elaborarea cu anticipatie a calculatiilor standard pe produs. 

Pe baza standardelor fizice de materiale si manopera calculate pentru produsul A (care stim ca parcurge operatiile din cele doua sectii ale societatii comerciale) si a preturilor si tarifelor standard, se determina costul standard. in functie de datele cunoscute, se intocmeste fisa de cost standard - curent pentru produsul A, dupa modelul prezentat in tabelul:


Se observa ca, cele doua fise cuprind si costurile standard ale cheltuielilor de regie ce au fost calculate in tabelele nr. 3 si nr. 4  tinand seama de urmatoarele elemente de calcul, specifice societatii comerciale analizate:


- ore standard la sectia I : 50 min. * 600 buc. = 500 ore;


- ore standard la sectia II : 46 min. * 600 buc. = 460 ore.


TOTAL=960 ore


Totalul cheltuielilor indirecte este de 23373.4  lei, din care:


- cheltuieli generale de administratie: 9878.4 lei


- total cheltuieli comune: 13495 lei


din care:


- la sectia I: 7195 lei (din care 1935 lei cheltuieli variabile si 5260 lei cheltuieli fixe)


-  la sectia II: 6300 lei (din care 2400 lei cheltuieli variabile si 3900 lei cheltuieli fixe)
Din structura fiselor de cost standard ( vezi tabele nr.1 si nr.2 )se mai poate observa ca pentru simplificarea calculelor am utilizat o cota de costuri indirecte standard unica de 24.35 lei/ora, determinata in tabelul nr. 3:Textul de mai sus reprezinta un extras din "Metoda standard-cost". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCONTABILITATEMETODAttl standard