Curs Bancile Comerciale si Operatiunile Acestora

Incarcat la data: 26 Noiembrie 2009

Autor: lucrarilicenta

Pret: 80 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 308 kb

Operatiunile pasive reprezinta pentru banca comerciala operatiunile de atragere si constituire a resurselor. Principalele operatiuni pasive ale bancilor comerciale sunt:
-  atragerea de depozite pe diferite maturitati de la persoane fizice si juridice;
-  imprumuturi primite de la clientela bancara si nebancara;
-  constituirea capitalului social si a fondurilor proprii.


Banca atrage resursele disponibile pe piata financiara si le utilizeaza in principal la acordarea de credite, plasarea in titluri (bonuri de tezaur, certificate de trezorerie etc.) sau constituirea de depozite la alte banci. Constituirea resurselor presupune costuri pentru bancile comerciale, materializate in dobanzile platite la depozitele si imprumuturile atrase.
Ratele dobanzii de pe piata interbancara romaneasca BUBID si BUBOR sunt rate de referinta ce sintetizeaza intreaga activitate derulata pe parcursul unei zile bancare.
BUBID (Bucharest Interbank Bid Rate) reprezinta rata dobanzii pentru depozitele atrase de banci, respectiv pretul mediu la care se cumpara fondurile de pe piata interbancara.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Bancile Comerciale si Operatiunile Acestora". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSBANCILE COMERCIALEcurs formator
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...