Curs Bancile Comerciale si Operatiunile Acestora

Incarcat la data: 26 Noiembrie 2009

Autor: lucrarilicenta

Pret: 80 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 308 kb

Operatiunile pasive reprezinta pentru banca comerciala operatiunile de atragere si constituire a resurselor. Principalele operatiuni pasive ale bancilor comerciale sunt:
-  atragerea de depozite pe diferite maturitati de la persoane fizice si juridice;
-  imprumuturi primite de la clientela bancara si nebancara;
-  constituirea capitalului social si a fondurilor proprii.


Banca atrage resursele disponibile pe piata financiara si le utilizeaza in principal la acordarea de credite, plasarea in titluri (bonuri de tezaur, certificate de trezorerie etc.) sau constituirea de depozite la alte banci. Constituirea resurselor presupune costuri pentru bancile comerciale, materializate in dobanzile platite la depozitele si imprumuturile atrase.
Ratele dobanzii de pe piata interbancara romaneasca BUBID si BUBOR sunt rate de referinta ce sintetizeaza intreaga activitate derulata pe parcursul unei zile bancare.
BUBID (Bucharest Interbank Bid Rate) reprezinta rata dobanzii pentru depozitele atrase de banci, respectiv pretul mediu la care se cumpara fondurile de pe piata interbancara.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Bancile Comerciale si Operatiunile Acestora". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSBANCILE COMERCIALEcurs formator
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...