Curs Decontarile bancare cu strainatatea

Incarcat la data: 26 Noiembrie 2009

Autor: lucrarilicenta

Pret: 80 credite

Numar pagini: 29

Tip fisier: zip

Marime fisier: 49 kb

Cecul, ca instrument de plata este utilizat atat in operatiunile necomerciale (transport, turism, servicii) cat si in cele comerciale (import, export). "Cecul, este un inscris prin care o persoana (tragator, emitent) da ordin unei banci (tras) sa plateasca in favoarea unui tert (beneficiar) o suma de bani, de care tragatorul dispune".


Partile implicare in derularea operatiunilor prin cec sunt: tragator, tras si beneficiar. Elementele esentiale pe care trebuie sa le cuprinda cecul pentru a fi valid din punct vedere juridic sunt:
a)    denumirea de cec cuprinsa in text si exprimata in limba in care a fost redactat cecul;
b)    ordinul pur si simplu, neconditionat de a plati o suma de bani determinata, specificandu-se si moneda;
c)    numele trasului sau al bancii platitoare;
d)    locul platii sau al bancii, localitatea in care trebuie sa se faca plata;
e)    locul si data emiterii cecului; cecul fara data considerandu-se emis anterior termenului de prezentare;
f)    semnatura celui care emite cecul, deci tragatorul.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Decontarile bancare cu strainatatea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMONEDA, CREDIT, BANCIcursuri financiar bancare
Sandale casual dama ECCO Touch Plateau (Negre) Sandale casual dama ECCO Touch Plateau (Negre) Sandalele ECCO Touch Plateau sunt confectionate din piele moale cu detalii metalice(tinte). Sunt...