Curs finantare creditare

Incarcat la data: 18 Martie 2010

Autor: oana18

Pret: 100 credite

Numar pagini: 143

Tip fisier: zip

Marime fisier: 182 kb

3 (1 review)

Ratiunea cunoasterii si studierii finantelor intreprinderii - orice membru al unei S.C. este implicat intr-o anumita masura in viata si destinul ei; cu atat mai mult cei din compartimentele marketing, analiza si diagnostic economico-financiar si comercial (aprovizionare - desfacere, contracte) conducere executiva si Consiliul de administratie.

-    fiecare din aceste compartimente isi au rolul lor in viata firmei.
-    o persoana poate indeplini mai multe atributii specifice compartimentelor de mai sus.
-    viitorii absolventi vor avea atributii in diverse sectoare ale S.C.
Prosperitatea firmei este un interes al tuturor – perceput insa cu intensitate diferita.
Viata / prosperitatea unei firme sunt percepute si apreciate prin prisma intereselor individuale sau de grup.
Pentru toate aceste ratiuni firma trebuie perceputa ca un instrument de atingere a unor scopuri dar si ca un organism din care indivizii sau grupuri de indivizi fac parte.
Asa cum, pentru o viata sanatoasa este nevoie de cunoasterea organismului propriu tot asa fiecare membru al firmei trebuie sa cunoasca cel putin acele laturi ale firmei care tin de atributiile pentru care a fost angajat.
2.    Notiunea de intreprindere
S.C. = o entitate socio-economica in care grupuri de oameni, intr-o anumita structura ierarhica si profesionala colaboreaza, participa si realizeaza activitati de productie de bunuri si servicii pentru nevoile sociale si aducatoare de venit.

Obiectiv individual ? salarii si profit
Obiectiv social ? satisfacerea unor nevoi social utile

Pentru orice activitate de acest gen e nevoie de resurse materiale, umane si banesti (financiare) fiecare avand rolul si ponderea lor in atingerea celor doua obiective  - individual si social.
intre cele trei categorii de resurse exista legaturi de cauzalitate si efect indisolubile. Puse in aceste legaturi, unite, aceste categorii de resurse constituie conditiile existentei, viabilitatii si eficientei unei firme.

Miscarea celor trei resurse in interdependenta lor:
B - M - P - M` - B`
    aprovizionare – productie – desfacere / schimb
    Toata aceasta miscare poate si trebuie urmarita si cuantificata valoric – in bani.
    Privita sub aspectul existentei resurselor, unirii si transformarii lor, S.C./firma, intreprinderea apare si este definita ca un complex de relatii de natura economico-financiara si tehnico-organizatorica in cadrul carora au loc procese economice si tehnologice care genereaza produse si servicii materiale ti nemateriale dar si fenomene economice.


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs finantare creditare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCreditFINANTAREBANCICREDITARE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan