Curs Moneda

Incarcat la data: 10 Decembrie 2009

Autor: POSTELNICU ANA-MARIA

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 8 kb

Etimologia cuvantului: zeita romana, Juvon Moneta, in templul careia romanii confectionau ateliere de batere a menedei. Moneda - orice bun care poate fi utilizat pentru achizitia de bunuri sau servicii pentru plata datoriilor; o creanta a celui ce o detine asupra celui care a emis-o; este o marfa care are calitatea de a masura orice valoare economica.


Pentru a ideplini rolul de moneda un bun trebuie sa indeplineasca simultan mai multe conditii:
- Sa aiba putere liberatorie;
- Sa fie usor de recunoscut de cei care o utilizeaza;
- Sa aiba divizibilitate;
- Sa aiba durabilitate in timp;
- Sa fie usor de purtat.


In afara acestor criterii de ordin fizic pentru a-si indeplini in mod eficient functiile sale moneda trebuie sa aiba stabilitate in timp.
Obs: intre notiunea de bani si moneda exista unele diferentieri; astfel din punct de vedere al unor autori notiunii de bani i se aloca o acceptiune mai larga in sensul ca ea desemneaza toate instrumentele prin care se infaptuie schimbul, in timp ce notiunea de moneda a desemnat numai un anumit tip de piese metalice sub forma de disc.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Moneda". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMONEDAcredit si banci
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan