Curs Teoria monetara

Incarcat la data: 04 Decembrie 2009

Autor: necunoscut

Pret: 50 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 32 kb

Teoria monetara constituie una dintre preocuparile de esnta ale stiintei economice si are ca probleme fundamentale pentru obiectul si studiul sau urmatoarele probleme fundamentale:
a) problema definirii banilor care desi simpla la prima vedere este complicata in fond intrucat se refera nu la definirea acestora ca gen propriu ci la stabilirea nomenclaturii elementelor care pot fi considerate bani si care depind definitoriu de structura institutional-organizatorica a economiei, de organizarera sa financiar monetara.
in decursul timpului aceasta notiune cuprindea formulari de la cele mai descriptive, in care erau considerati bani doar banii-marfa cu valoare intriseca, pana la formularile cele mai extintive, in care sunt considerati bani toate formele de active lichide din economie.
b) problema rolului banilor in economie. Aceasta problema poate fi apreciata in doua directii:
- una este aceea de mijlocire a tranzactiilor banesti, banii reprezentand un instrument de deservire eliminand schimbul direct de marfuri cunoscut sub denumirea de troc sau trampa. Sub acest raport existenta banilor in circuitul economic nu influenteaza evolutia economica reala in sensul cererii de marfuri, de servicii, cresterii productiei si a investitiilor, preturilor importurilor, exporturilor s.a. avand sub acest raport un caracter neutral, invariant.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Teoria monetara". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CreditBANCIcurs finantefinanciar-monetara
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...