Organizarea si administrarea activitatii de creditare

Incarcat la data: 16 Februarie 2011

Autor: lucrari licenta

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 142 kb

Organizarea si administrarea activitatii de creditare

 

1. Structura organizatorica a administrarii activitatii de creditare.
2. Restrictii si limite aplicate in activitatea de creditare a bancilor 
    din Republica Moldova.
3. Obiectivele politicii de creditare a bancii.
4. Prioritatile strategice ale politicii de creditare ale bancii.


1.Structura organizatorica a administrarii activitatii de creditare.

Veriga principala a structurii institutionale a sistemului de credit sunt bancile, insa este evident faptul ca sistemul de credit exprima o notiune mai larga si mai complexa decat sistemul bancar.
Concluzionand, putem afirma ca managementul sistemului de credit reprezinta ansamblul metodelor de organizare si de conducere a institutiilor financiare de credit, prin care se realizeaza gestiunea: planificarea, organizarea, controlul si evaluarea tuturor componentelor procesului de credit. Pentru indeplinirea rolului si functiilor sistemului de credit in economie, pentru valorificarea la maxim a avantajelor si diminuarea la minimum a dezavantajelor relatiilor de credit putem mentiona ca sistemul de credit, in principal, trebuie sa cuprinda:
cadrul institutional care presupune un ansamblu de institutii si organisme de credit specializate, cu o (vasta) retea dispusa in teritoriu, dar si cu relatii de corespondenta cu institutiile similare din strainatate. Activitatea cadrului institutional trebuie sa fie reglementata, controlata si supravegheata de anumite comisii/organe/institute organizate la nivel de stat in scopul minimizarii riscurilor.
cadrul normativ-juridic este format din ansamblul tuturor reglementarilor (legi, hotarari, regulamente, instructiuni, norme etc.) care guverneaza activitatea institutiilor de credit pe teritoriul unei tari. Cadrul juridic trebuie sa fie suficient de flexibil pentru a lasa spatiu de afirmare liberei initiative a institutiilor de credit, dar totodata si categoric, astfel incat sa creasca increderea agentilor economici si sa limiteze riscurile operatiunilor de credit.
Asadar, factorii principali, care duc la crearea unui sistem bine conturat si echilibrat, in opinia noastra sunt: reglementarea institutiilor de credit, transparenta, tehnologiile automatizate informationale si concurenta.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Organizarea si administrarea activitatii de creditare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CREDITAREBANCAINSTITUTIE
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...