Valoarea in timp a banilor

Incarcat la data: 12 Aprilie 2010

Autor: dumitru gina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 22

Tip fisier: zip

Marime fisier: 99 kb

Teoria valorii in timp a banilor se refera la faptul ca un leu detinut astazi valoreaza mai mult decat un leu promis a fi platit intr-o perioada de timp in viitor. Cum poate fi adevarat acest lucru? La urma urmei, un leu este un leu! Da, dar un leu detinut astazi poate fi investit la banca si valoarea sa va creste cu timpul.


Potrivit teoriei cresterii economice, orice valoare monetara nominala de astazi va reprezenta maine o valoare monetara sporita, rezultata din posibilitatea de reinvestire in fiecare an cu o eficienta cel putin egala cu cea asociata perioadei considerate. Aceasta este intelesul conceptului de valoare in timp a banilor.


Drept urmare, este posibil ca un leu sa fie investit la o rata anuala a dobanzii, spre exemplu de 8%, astfel incat, la sfarsitul anului, sa se acumuleze suma de 1,08 RON. Se poate spune ca valoarea viitoare a unui leu este de 1,08 RON ca urmare a unei rate a dobanzii de 8% si a unei perioade de un an.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Valoarea in timp a banilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCreditBANIVALOAREBANCA
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan