Arhitectura PC

Incarcat la data: 12 Septembrie 2012

Autor: seres csabi

Pret: Gratuit

Numar pagini: 21

Tip fisier: zip

Marime fisier: 44 kb

Arhitectura PC va avea la baza pe langa procesor, memorie, si chipuri specializate o structura de magistrale controlate de anumite chipuri. Primele chipuri controlere erau destinate adaptarii vitezelor de transfer intre magistrala procesorului si magistrala memoriei. Totodata au fost creeate posibilitati pana la nivel de cuple pentru o magistrala principala a sistemului la care se pot aditiona dispozitive electronice sau placi electronice specializate: ex. Placa audio, placa de retea, etc.

Magistrala de date este calea efectiva pe care se realizeaza transferul datelor, marirea volumului datelor transferate se poate realiza prin extinderea magistralei iar solutia adoptata in mod general a fost de a se dubla prin paralelism capacitatea de transfer. Acest aspect implica dublarea chipurilor controlerului de magistrala, dublarea controlerului de magistrala din interiorul procesorului si asa mai departe.


Un alt factor de calitate in transferul datelor pe magistrala il reprezinta timpul pentru operatiile de transfer. Astfel frecventa de sincronism al datelor transferate pe magistrala poate fi o caracteristica extrem de importanta ce a adus la definirea standardelor si a interfetelor electronice pentru magistrala principala a sistemului.

Memoria rapida externa a fost utila in legatura directa cu magistrala procesorului, numita si memorie CACHE, in sensul de memorie imediat disponibila. La procesoarele mai vechi, frecventa pe magistrala procesorului era situata la 100 Mhz pana pe la 500 Mhz, in aceste conditii devine posibila plasarea unei memorii externe dar pentru tehnologiile actuale cand magistrala procesorului are frecvente de transfer mult mai mari, memoria cache se va pozitiona in interiorul chipului procesor. Memoria CACHE este utila oricarui dispozitiv electronic care transfera date intr-o arhitectura PC. De exemplu: hard-drive, cd-rom, placa audio, imprimanta, etc.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Arhitectura PC". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs calculatoareelectronica aplicata
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan