Curs Algoritmizarea

Incarcat la data: 16 Februarie 2010

Autor: necunoscut

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11 kb

Algoritmizarea reprezinta o metoda didactica/de invatamant care angajeaza un lant de exercitii dirijate, integrate la nivelul unei scheme de actiune didactica standardizata, care urmareste indeplinirea sarcinii de instruire in limitele demersului prescris de profesor in sens univoc.

Reusita metodei depinde de capacitatea algoritmilor pedagogici alesi de a interveni ca modele operationale care eficientizeaza activitatea de invatare prin intermediul aplicarii unor reguli, formule sau coduri de actiune didactica exacte si riguroase.

Specificul algoritmilor didactici rezulta din contextul pedagogic in care are loc actiunea automatizata. in alte situatii aceasta actiune nu presupune intelegerea operatiilor si a mecanismelor sale specifice. Activitatea didactica solicita insa actiuni automatizate care trebuie nu numai intelese de elev, ci si construite uneori de acesta prin angajarea directa a proceselor sale cognitive superioare ( De Landsheere, Gilbert, 1979, pag. 5-6).
Valorificarea algoritmilor didactici implica rationalizarea procesului de instruire la nivelul unui invatamant programat care "conduce elevul spre rezultat pe caile cele mai eficiente". Angajarea lor in actiuni de instruire programate pe calculator stimuleaza dezoltarea psihologica a elevului prin "inlantuirea operatiilor prezentate intr-o ordine foarte determinata care permite rezolvarea unei probleme sau a unei clase de probleme" ( Mialaret, Gaston, 1991, pag.94, 95).

Clasificarea algoritmilor didactici poate fi realizata prin raportare la criteriul clasic propus de psihologul rus Landa, care vizeaza continutul obiectivelor operajionale propuse. In aceasta perspectiva pot fi delimitate doua categorii de algoritmi didactici: a) algoritmi de identificare, care avanseaza o lista de intrebari ierarhizate special pentru sesizarea clasei de probleme in vederea elaborarii unei anumite clasificari cu valoare de sinteza; b) algoritmi de rezolvare, care avanseaza o succesiune de operatii necesare pentru evaluarea exacta a unei situatii de instruire in vederea elaborarii unei decizii eficiente.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Algoritmizarea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSPEDAGOGIEDIDACTICAalgoritmizarea
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...