Curs Didactica specialitatii

Incarcat la data: 30 Noiembrie 2009

Autor: ank_iubita

Pret: 80 credite

Numar pagini: 96

Tip fisier: zip

Marime fisier: 148 kb

5 (1 review)

Intr-un invatamant modern, predarea-invatarea unei discipline nu se realizeaza la intamplare. Sugestiile pertinente in organizarea si coordonarea acestui proces deosebit de complex se releva a fi absolut necesare. Nu este lipsita de importanta evitarea dezorganizarii in delicatul proces de parcurgere a unei discipline, cat si conlucrarea in vederea stabilirii unor repere .Inventivitatea si originalitatea se vor mula, cu siguranta, mai bine daca vor avea loc pe un teren al experientei recunoscuta ca valoroasa si al teoriei parcursa cu responsabilitate si selectata cu grija.
Ne propunem sa realizam un instrument util de lucru, un suport pentru viitorii profesori in insusirea corecta si creativa a cunostintelor didactice, in stimularea creativitatii profesionale in adaptarea cu succes a lucrului cu clasa de elevi. 

Scurt istoric: conceptul de didactica a fost consacrat de pedagogul ceh Jan Amos Comenius, in lucrarea sa „Didactica Magna, publicata in 1632. Semnificatia atribuita de Comenius „didacticii” era cea de arta a predarii „arta universala de a-i invata pe toti totul” .

Nu este de loc lipsit de importanta sa retinem maniera in care era recomandabil sa se desfasoare acest proces si anume: concis, placut si temeinic, in vederea organizarii instruirii in scoala si a disciplinarii mintii prin instruire.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Didactica specialitatii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...