CURS DIDACTICA: TEORIA PROCESULUI DE INVATAMANT

Incarcat la data: 01 August 2009

Autor: Gogoasa Alexandru

Pret: 50 credite

Coordonez activitatea instructiv educativa a unui copil in varsta de 14 ani, diagnosticat cu parapareza spastica, retard psihic, ceea ce a fost, inca de la inceput, o adevarata provocare pentru mine ca dascal si nu numai. Deoarece dezvoltarea sa intelectuala combinata cu cea fizica formeaza un complex pentru copil dar si pentru familie, am incercat sa aplic metode ce se impuneau imperios in desfasurarea activitatilor, recurgand la terapie ocupationala.

Stim, ca terapia ocupationala are la baza conceptia dupa care activitatea voluntara/ocupatia, cu componentele sale impersonale si de mediu, poate fi utilizata eficient pentru impiedicarea aparitiei sau ameliorarea disfunctiilor organismului uman, contribuind in acest fel, la cresterea adaptarii individului la societate. Altfel spus,terapia ocupationala se preocupa in primul rand de asigurarea sanatatii si functionarii optime a individului in mediul sau de existenta.

Aceasta terapie se constituie intr-o activitate care valorifica informatii din domeniile anatomiei, fiziologie,pedagogiei,psihologiei,sociologiei, antropologiei,si in general cunostintele provenite de la majoritatea stiintelor care studiaza comportamentul uman, realizand astfel o sinteza informationala intre cunostintele provenite din diverse stiinte particulare. in acelasi timp, aceasta stiinta este tot mai mult implicata in asigurarea specificului fiecarei individualitati in parte, in cresterea si dezvoltarea fiecarei persoane. 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CURS DIDACTICA: TEORIA PROCESULUI DE INVATAMANT". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...