Circuite electronice basculante

Incarcat la data: 03 Ianuarie 2011

Autor: Georgiana Dumitru

Pret: 80 credite

Numar pagini: 28

Tip fisier: zip

Marime fisier: 184 kb

Circuitele basculante sunt circuite electronice caracterizate prin faptul ca iesirea acestuia, in conditii precizate, efectueaza tranzitii intre doua stari, una caracterizata printr-un nivel jos de tensiune (L- low) iar cealalta caracterizata printr-un nivel de tensiune mare ( H - high).

Nivelul L este apropiat de valoarea tensiunii negative de alimentare a circuitului, iar daca alimentarea de curent continuu este cu o singura sursa nivelul este apropiat de potentialul masei circuitului. Nivelul H este apropiat de valoarea tensiunii pozitive de alimentare a circuitului.

Nivelele L si H de tensiune sunt asociate valorilor logice binare zero logic si respectiv unu logic. 6.1. Clase de circuite basculante Circuitul basculant este bistabil daca tranzitia dintr-o stare in alta a iesirii are loc numai sub actiunea unui impuls numit impuls de basculare.

Impulsul de basculare reprezinta o tranzitie pozitiva (tensiunea creste) sau o tranzitie negativa a semnalului (tensiunea scade) care se aplica la intrarea circuitului. Circuitul este basculant astabil (CBA) daca tranzitia iesirii de la o stare la alta are loc la momente de timp stabilite de elementele fizice ale circuitului, fara ca sa fie necesara aplicarea vreunui impuls de basculare. Circuitul genereaza la iesire oscilatii cu forma de unda dreptunghiulara.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Circuite electronice basculante". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: circuite basculantecurs inginerie electrica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan