Circuite integrate numerice

Incarcat la data: 03 Ianuarie 2011

Autor: Georgiana Dumitru

Pret: 80 credite

Numar pagini: 36

Tip fisier: zip

Marime fisier: 307 kb

Circuitele integrate numerice (digitale) sunt circuite integrate care primesc la intrare semnale digitale si furnizeaza la iesirile circuitului semnale numerice. Iesirea este o functie de: - valorile intrarilor, - starea in care se afla circuitul (la momentul de timp in care se calculeaza), - algoritmul intern de prelucrare.

Intre doua secvente de actualizare starile iesirilor se considera ca nu se modifica de nici unul din elementele precizate. Pentru a desemna circuitele numerice se folosesc acronimele CIN sau CID. Circuitele numerice sunt sincrone daca verificarea stari intrarilor si prelucrarea semnalelor are loc ciclic la momente de timp impuse de un semnal de sincronizare (semnal de tact), indiferent de faptul ca s-a modificat sau nu s-a modificat vreo intrare.

Circuitele numerice asincrone incep prelucrarea semnalelor, la momente de timp aleatorii, moment de timp impus de modificarea vreunei intrari sau de schimbarea starii interne a circuitului. Pentru prelucrarea semnalelor circuitul numeric are nevoie de un timp mai lung sau mai scurt, timp numit timp de raspuns sau timp de intarziere sau tp timp de propagare (a impulsului de la intrare prin sistemul de prelucrare la iesirea circuitului).

Timpul de raspuns al unui circuit numeric depinde de volumul de calcule si de viteza de comutate a dispozitivelor electronice (cu ajutorul carora a fost implementat respectivul circuit integrat), altfel spus depinde de tehnologia de realizare a CIN.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Circuite integrate numerice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CIRCUITE INTEGRATEcurs inginerie electrica
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...