Comutarea dispozitivelor electronice

Incarcat la data: 03 Ianuarie 2011

Autor: Georgiana Dumitru

Pret: 80 credite

Numar pagini: 21

Tip fisier: zip

Marime fisier: 136 kb

Circuitele electronice in comutatie sunt circuite a caror stare se modifica rapid de la o stare extrema la alta stare extrema (spre exemplu din conductie in blocare sau invers) . Circuitele electrice digitale primesc la intrare semnale care au doua valori distincte numite zero logic si unu logic, semnale care conditioneaza starea iesirii circuitului.

Nu se aleg valori de tensiune fixe pentru valorile logice (zero logic si unu logic) ci se aloca domenii de tensiune V pentru fiecare semnal logic, domenii separate intre ele, printr-un interval de tensiune numit „zona de incertitudine”. Spre exemplu, in figura 3.1 toate tensiunile sub limita inferioara 1 V sunt interpretate drept zero logic, iar toate valorile de tensiune care depasesc limita superioara 2 V , sunt interpretate drept unu logic. Circuitele electrice isi modifica starea in functie de semnalele de la intrare si in functie de alte elemente (spre exemplu in functie de starea anterioara a iesirii).

Circuitele electrice in comutatie primesc la intrare un continuu de valori si isi modifica starea pentru anumite nivele (specifice circuitului ) aplicate la intrare. Procesul de comutatie a dispozitivelor semiconductoare consta in tranzitia din starea de transfer a curentului electric de conductie (de la intrarea la iesirea dispozitivului) , numita stare "de conductie" la starea "de blocare" a curentului electric si invers.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Comutarea dispozitivelor electronice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: dispozitive electronicecurs inginerie electricacomutare
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...