Curs Dispozitive si Circuite Electronice. TRANZISTORUL BIPOLAR

Incarcat la data: 27 Iunie 2007

Autor: cornel sandulescu

Pret: 80 credite

Numar pagini: 28

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

4,5 (2 review-uri)

Tranzistorul bipolar este un dispozitiv electronic cu trei jonctiuni realizat prin implementarea pe o pastila semiconductoare a trei zone semiconductoare in ordinea PNP sau NPN
S-au notat cu E - zona semiconductoare a emitorului, B - zona semiconductoare a bazei, C - zona semiconductoare a colectorului. La fel se noteaza si terminalele, prin intermediul carora avem acces la zonele semiconductoare asociate.


Pentru ca dispozitivul sa poata functiona corespunzator se iau urmatoarele masuri constructive:
- zona semiconductoare a emitorului se dopeaza mai puternic decat celelalte zone (indicat in figura prin puterea +);
- zona bazei este mai subtire decat celelalte zone semiconductoare, teoretic trebuie sa fie mai mica decat drumul mediu pe care il poate strabate un purtator minoritar in aceasta zona.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Dispozitive si Circuite Electronice. TRANZISTORUL BIPOLAR". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScircuite electronice