Dioda semiconductoare, tranzistori, dispozitive multijoncitune

Incarcat la data: 03 Ianuarie 2011

Autor: Georgiana Dumitru

Pret: 100 credite

Numar pagini: 108

Tip fisier: zip

Marime fisier: 799 kb

Dispozitivele electronice sunt componente electronice a caror functionare se bazeaza pe controlul miscarii purtatorilor de sarcina in diferite medii (gaz, solid, lichid). Dispozitivele electronice pot avea 2, 3 sau 4 borne de acces, prin intermediul carora se realizeaza controlul purtatorilor de sarcina.

In conditiile in care are 2 borne de acces se numeste dipol (figura 1.1, a), iar daca are 4 borne de acces se numeste cuadripol (figura 1.1, b). Un circuit sau un dispozitiv cu trei borne de acces (spre exemplu tranzistorul) se trateaza ca si un cuadripol, una din borne fiind comuna intrarii si iesirii. in figura 1.1,b borna 3 este notata cu 1’ - borna de intrare si cu 2’ care este borna de iesire.

Bornele de acces sunt numite de intrare (si notate cu 1) sau de iesire (notate cu 2) in functie de sensul transferului de putere sau in functie de sensul de circulatie al semnalului. La bornele de intrare se conecteaza sursa de semnal iar la bornele de iesire se percepe rezultatul prelucrarii semnalului de catre cuadripol. In figura 1.1 sensul circulatiei puterii este figurat prin sageti. Descrierea functionarii circuitului in regim static se face prin intermediul unor functii numite caracteristici statice, care exprima dependenta marimilor de iesire de semnalul aplicat la intrare si de structura interna a circuitului.

Regimul static precizeaza faptul ca marimile sunt constante in timp, ceea ce inseamna ca timpul nu este o variabila - toate marimile raman la aceeasi valoare din momentul cand s-a aplicat semnalul la intrare si pana la infinit. Caracteristicile statice ale dispozitivelor pot fi exprimate in mai multe moduri: - prin intermediul unor relatii analitice (matematice); prin intermediul unor relatii grafice.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Dioda semiconductoare, tranzistori, dispozitive multijoncitune". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CALCULATOAREdiode semiconductoarecurs inginerie electrica
Comentarii

fisierul este corupt. l-am downloadat de 2 ori aceleai erori de arhiva corupta, si cu winrar si cu sitemul de decompresie al windowsului.

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan