Dispozitive si circuite electronice

Incarcat la data: 22 Iunie 2011

Autor: Haifa Bogdan

Pret: 80 credite

Numar pagini: 87

Tip fisier: zip

Marime fisier: 983573 kb

5 (1 review)

Introducere
Corpurile solide au o structura cristalina cu atomii si moleculele distribuite intr-o retea regulata, in care unitatea structurala (cub, tetraedru, etc.) se repeta periodic. Atomii situati in nodurile retelei cristaline sunt legati intre ei prin electronii de valenta. Din punct de vedere electric, corpurile solide se impart in trei mari grupe:

- conductoare
- semiconductoare
- izolatoare

Dispozitivele electronice sunt acele componente ale circuitelor electronice a caror comportare se bazeaza pe controlul miscarii purtatorilor de sarcina in corpul solid, in gaze sau in vid. Aproape toate dispozitivele electronice folosesc conductia in corpul solid, de regula in semiconductoare. Prin controlul miscarii purtatorilor de sarcina se intelege fie controlul injectiei de purtatori de sarcini, fie controlul propriuzis, care se poate exercita prin campul electric care apare datorita unei diferente de potential. Controlul marimii curentului electric se poate realiza si prin efectul unui flux luminos (fotoni) asupra numarului de purtatori de sarcina dintr-o anumita zona a dispozitivului electronic , care este cazul particular al dispozitivelor optoelectronice

Circuitele electronice sunt de fapt circuite electrice care utilizeaza dispozitive electronice pentru realizarea unor functii cum ar fi:

-amplificarea, generarea unor oscilatii armonice, redresarea tensiunii alternative, stabilizarea
tensiunii, modulare/demodulare

Functiile electronice pot fi asociate la doua categorii mari de aplicatii:
-controlul si conversia energiei, -prelucrarea sau transmiterea semnalelor electrice purtatoare de informatii

Dispozitivele electronice pot fi privite ca elemente ale circuitelor electronice, ca urmare marimile care apar la bornele acestora sunt tensiuni electrice si curenti electrici. La dispozitivele mai simple cu doua borne, caracterizarea se face prin legatura care exista intre tensiunea aplicata si curentul rezultat, de exemplu ca pe figura alaturata:

Dependenta poate fi o caracteristica statica sau una dinamica daca apare posibilitatea stocarii energiei electrice de catre dispozitivul electronic.

La dispozitivele cu trei sau mai multe borne descrierea se poate face prin relatiile care exista intre patru marimi electrice: doi curenti si doua tensiuni, deoarece al treilea curent se obtine in functie de ceilalti doi.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Dispozitive si circuite electronice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ElectricDISPOZITIVEcircuite electrice
Comentarii

Foarte bun cursul,recomand!

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...