Ingineria sistemelor de actionare electrica - masini electrice

Incarcat la data: 08 Iulie 2010

Autor: Miklo Csaba Ferenc

Pret: 80 credite

Numar pagini: 52

Tip fisier: zip

Marime fisier: 2374 kb

Masina electrica in regim de motor transforma puterea electrica (UI cos ?) in putere mecanica (M ?) iar in regim de generator, puterea mecanica in cea electrica.  Randamentul unei masini electrice se defineste ca fiind...
            
In regim de frana puterea mecanica ce intra pe la arbore si puterea electrica ce intra pe la borne se transforma in caldura (Q) in interiorul masinii.

La masinile electrice (ME) randamentul este apropiat de maxim.
            
Valorile mici corespund puterilor mici iar valorile mari sunt specifice puterilor de sute de KW (sau MW).
            
Principiul de functionare al unei ME se bazeaza pe cele doua legi fundementale din electrotehnica exemplificate in continuare la un transformator electric (TE).
    
In natura orice sistem fizic ocupa pozitia de energie minima(principiul energiei minime) si acest fapt este ilustrat prin caderea corpului de masa m (care avea o energie initiala potentiala = mgh ) in “groapa” de adancime h efectuand un lucru mecanic L=Fh=mgh, sistemul fiind in regim de motor. In situatia in care sistemul primeste energie din exterior: L=mgh si urca corpul de masa  m devine generator.
  
 In campul magnetic B, asupra conductorului parcurs de curentul I se exercita forta electromagnetica F=BIl (l-lungime conductor) deplasandu-l pe acesta din zona energiei maxime spre zona de energie minima: regimul fiind de motor electric. Se transforma astfel, puterea electromagnetica:

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Ingineria sistemelor de actionare electrica - masini electrice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSingineria sistemeloractionari electrice
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan