Reprezentarea cu relee a variabilelor logice

Incarcat la data: 03 Ianuarie 2011

Autor: Georgiana Dumitru

Pret: 80 credite

Numar pagini: 44

Tip fisier: zip

Marime fisier: 376 kb

Releul electromagnetic este format dintr-un solenoid (vezi figura 2.1) care, atunci cand este alimentat cu tensiune, actioneaza cu o forta asupra unei armaturi mobile schimband starea contactelor (contactele normal inchise se deschid iar cele normal deschise se inchid).

Contactele se afla in starea “normala” atunci cand bobina releului nu este alimentata cu tensiune. Un releu are o parte din contacte normal inchise (lasa curentul sa treaca) si altele normal deschise, fara legatura galvanica unul cu altul. Tensiunea de alimentare a bobinei releului este de valoare mica (nepericuloasa pentru om) 5 V, 12 V sau 24 V.

Butoanele sunt actionate manual (spre deosebire de relee), starea complementara celei normale mentinandu-se cat timp butonul este apasat. Starea contactului unui releu se mentine cat timp este alimentata cu tensiune bobina releului. Contactele releului se pot afla in circuite de tensiune mare si pot comuta curenti de valori mai mari sau mai mici in functie de constructia acestora. Spre exemplu contactele unui releu suporta curenti de ordinul a 20 mA, iar contactele altui releu pot comuta curenti de pana la 5 A. Exista relele care au contacte pentru curenti mici si contacte („de forta”) pentru curenti de valori mari.

De fapt, aparatul care are rolul de a comuta, prin inchiderea si deschiderea circuitului pe baza unei comenzi (de natura electrica), curenti de valori mari se numeste contactor (care poate fi electromagnetic sau static). In aceeasi ordine de idei aparatul care inchide si deschide circuite electrice care nu sunt parcurse de curent se numeste separator. El are rolul de a specifica faptul ca circuitul este sub tensiune sau nu.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Reprezentarea cu relee a variabilelor logice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: inginerie electricaREPREZENTARErelee
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...