Semnale Digitale

Incarcat la data: 03 Ianuarie 2011

Autor: Georgiana Dumitru

Pret: 80 credite

Numar pagini: 40

Tip fisier: zip

Marime fisier: 258 kb

Se pot transmite mesaje prin aprinderea de focuri (la romani),cu fum (la amerindieni), cu fanioane (sistem folosit inca la comunicatia intre nave), cu oglinzi, cu lumina de diferite culori (vezi semnalizarea auto), cu biciul (la tractiunea animala) si .... pot fi imaginate tot felul de modalitati pentru transmiterea mesajelor.

Exista o ramura a stiintei care are drept obiectiv comunicarea in sisteme tehnice si o alta ramura privind comunicarea interumana. Omul comunica atat verbal cat si nonverbal (prin mimica, gesturi, pozitie a corpului, prin modul de a se imbraca, s.a.).

In cadrul sistemelor tehnice comunicarea are loc prin intermediul semnalelor, care sunt purtatoare ale mesajului.
Prin semnal se intelege o marime fizica, de orice tip ar fi, care se modifica in timp pentru a transmite un mesaj. Semnalul analogic este un semnal a carui variatie in timp este continua (poate fi exprimat prin marimi electrice, hidraulice, pneumatice, mecanice sau orice alte marimi). Trecerea de la o valoare la alta a semnalului se face printr-o infinitate de valori. Altfel spus daca luam doua momente de timp in care semnalul are valori precizate, pentru un timp (oricare ar fi acesta) intre cele doua vom gasi o valoare a semnalului.

Un semnal analogic spunem ca este semnal continuu daca in orice moment de timp are aceeasi valoare. in caz contrar este semnal variabil (in timp).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Semnale Digitale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: curs inginerie electricasemnale digitale
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...