Teoria Dispersiei si Absorbtiei Luminii in Medii Dielectrice

Incarcat la data: 01 Februarie 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 48 kb

Tinand cont si de absorbtie, indicele de refractie este un numar complex, n = n + i?? in care cei doi termeni depind de frecventa. In dielectrici, absorbtia este mult mai redusa decat in metale (un strat de carbune de 10 ?m este transparent, in timp ce un strat de 1 ?m de metal absoarbe 90 % din fasciculul incident).

Intr-un mediu omogen, izotrop si liniar, inductia campului electric este:
            (7. 0)
unde  este momentul dipolar al unitatii de volum sau polarizarea dielectricului.
    La frecvente optice, , deci sau:
                (7. 0)
    Fie N oscilatori in unitatea de volum, polarizarea fiind . Fiecare oscilator este reprezentat de un electron asupra caruia actioneaza:
o forta de tip elastic () ;
o forta de amortizare, proportionala cu viteza () ;
o forta electrica din partea campului electric efectiv, format de campul undei luminoase si campul electric produs de dipolii din substanta:

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Teoria Dispersiei si Absorbtiei Luminii in Medii Dielectrice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan