Suport de curs Gastronomie

Incarcat la data: 23 Octombrie 2014

Autor: vasiu anda

Pret: 80 credite

Numar pagini: 34

Tip fisier: zip

Marime fisier: 69 kb

1. Structura spatiului in unitatile de alimentatie publica - Spatii de productie; Dotare cu utilaje,  mobilier, ustensile si vase a bucatariei; Flux tehnologic
 
Criteriile pe baza carora se face compartimentarea si amenajarea spatiilor de productie culinara din cadrul unei unitati de alimentatie publica sunt:

  • optimizarea fluxului tehnologic culinar;
  • respectarea normelor igienico-sanitare;
  • evitarea intersectarii activitatilor din cadrul etapelor fluxului tehnologic;
  • evitarea intersectarii deseurilor rezultate de la aplicarea prelucrarilor preliminare cu preparatele, a preparatelor cu obiectele de inventar debarasate de la mesele clientilor.


Fluxul tehnologic reprezinta succesiunea tuturor operatiilor si proceselor ce se desfasoara in cadrul unei unitati de alimentatie publica care au ca finalitate obtinerea preparatelor culinare.

Etapele fluxului tehnologic culinar sunt:
1. Receptionarea cantitativa si calitativa a marfurilor;
2. Pastrarea;
3. Dozarea;
4. Prelucrarea preliminara a materiilor prime;
5. Tratamentele termice;
6. Formarea preparatului;
7. Finisarea;
8. Decorarea;
9. Pastrarea la cald sau la rece a preparatelor;
10. Montarea si servirea.
Pentru desfasurarea activitatilor din cadrul  acestor etape, unitatile de alimentatie trebuie sa isi organizeze spatiul pe care il au la dispozitie astfel:

1. Sala pentru primirea si receptionarea marfurilor
Dotare: rafturi, mese, cântar, carucioare pentru transport, etc

2. Spatii pentru pastrare organizate distinct pe categorii  si grupe de marfuri:
pentru alimente perisabile (camere frigorifice sau camere cu dulapuri frigorifice)
pentru articole de bacanie
pentru legume si fructe
pentru pastrarea bauturilor
pentru ambalaje
pentru pastrarea obiectelor de inventar, utilajelor, mobilierului
Dotare: - rafturi, stelaje, dulapuri si vitrine frigorifice

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Suport de curs Gastronomie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MODULgastronomiecursuri gastronomiecurs bucatar