Contencios administrativ - notiuni introductive

Incarcat la data: 09 Februarie 2010

Autor: andreea iordache

Pret: 50 credite

Numar pagini: 45

Tip fisier: zip

Marime fisier: 74 kb

Notiunea de contencios administrativ
Termenul "contencios" vine de la cuvantul francez "contentieux", care, la randul sau, se trage din verbul latinesc "contendere", care inseamna a lupta.
In sens juridic, termenul de contencios are doua acceptiuni: prima, de activitate menita sa solutioneze un conflict juridic si a doua, de autoritate competenta sa solutioneze asemenea conflicte.


In perioada interbelica contenciosul administrativ era definit ca totalitatea litigiilor nascute intre particulari si administratie cu ocazia organizarii si functionarii serviciilor publice si in care sunt puse in cauza reguli, principii si situatii apartinand dreptului public.
in doctrina romaneasca actuala notiunea de contencios administrativ este utilizata in doua sensuri:
1) in sens larg, ca totalitate a litigiilor dintre administratia publica si cei administrati, indiferent de natura juridica a litigiilor;
2) in sens restrans, se refera doar la acele litigii in care autoritatile administratiei publice si alte organizatii folosesc regimul juridic administrativ, in baza competentei pe care le-o confera legea.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Contencios administrativ - notiuni introductive". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTCURSDREPT ADMINISTRATIV
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...