Contenciosul administrativ - administratie publica anul II

Incarcat la data: 09 Septembrie 2010

Autor: mota alina

Pret: 80 credite

Numar pagini: 95

Tip fisier: zip

Marime fisier: 229 kb

Cursul Contencios administrativ are in vedere analiza procedurii de solutionare a litigiilor dintre administratia publica si cei administrati pe calea activitatii jurisdictionale. Cursul este structurat in  4 capitole si este inclus in semestrul I, in conformitate cu planul de invatamant, adresandu-se studentilor specializarii Administratie Publica.

OBIECTIVE
Disciplina Contencios Administrativ urmareste realizarea urmatoarelor obiective:
1. Luand in considerare caracterul comparativ, cursul urmareste realizarea cunoasterii unui mare numar de principii, reguli si concepte fundamentale care stau la baza solutionarii conflictelor dintre administratie si cei administrati
2. Termenii supusi comparatiei trebuie analizati in conexiunile lor reale, in contextul social, politic, cultural din care au rezultat. De aici apare necesitatea ca in procesul de comparare sa se plece de la cunoasterea principiilor de drept si a regularitatii care comanda sistemele de drept comparate.
3. Tematica supusa comparatiei va avea in vedere urmatoarele elemente: caracteristicile dreptului  comparat, conceptul de sistem administrativ, conceptul de administratie publica, notiunea si caracteristicile functiei publice si a serviciilor publice, modelele de reglementare a functiei publice si a statutului juridic al functionarilor publici in statele europene.

EVALUAREA ACTIVITatII
Evaluarea cunostintelor, acumulate pe baza materialului prezentat in curs si a bibliografiei consultate, se va realiza in cadrul unui examen. Pe parcursul semestrului, fiecare student va elabora, pe baza bibliografiei recomandate, un referat care va fi prezentat tutorelui anterior sesiunii de examene. Nota finala va fi calculata tinand cont urmatoarele ponderi:
a)Nota obtinuta pentru referat va constitui 20%;
b)Nota obtinuta in cadrul activitatilor tutoriale (asistate) va reprezenta 10%;
c)Nota obtinuta la examen  va reprezenta 70%
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Contenciosul administrativ - administratie publica anul II". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTCURSAdministratie Publica
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...