Curs administrativ

Incarcat la data: 26 Ianuarie 2010

Autor: potropopescu andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 28 kb

Ca ramura a dreptului public, dr administrativ abordeaza fenomenul adm prin prisma normelor juridice care reglementeaza organizarea si functionarea administratiei publice. Acest obiect de studiu - limitat la aspectul juridic al fenomenului adm si care nu poate elucida toate celelalte aspecte necesare pt intelegerea fenomenului administrativ.


Obiect de studiu al administratiei publice inteleasa ca un sistem de organe ce infaptuiesc puterea executiva, dar ca si activitate al unei autoritati publice formeaza obiect de cercetare si al stiintei adm. stiinta adm s-a format si conturat ca o ramura a stiintei de sine statatoare la inceputul sec XIX-lea, pt ca ulterior sa devina o ramura importanta pt toti cei care lucreaza in adm publica. Ea abordeaza principalele institutii ale adm publice utilizand si criterii de ordin filozofic, politic sau istoric. Merita retinut aportul stiintei administratiei publice in ce priveste domenii ca: decizia adm, controlul adm, relatiile internationale, care iau nastere intre autoritatile publice chemate sa infaptuiasca puterea executiva.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs administrativ". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSDREPT ADMINISTRATIVorganizarea administratiei
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan