Curs Contenciosul administrativ si raspunderea administrativa

Incarcat la data: 22 Ianuarie 2010

Autor: petculescu iuliana

Pret: 100 credite

Numar pagini: 91

Tip fisier: zip

Marime fisier: 140 kb

Orice societate, organizata in stat suveran, este interesata in asigurarea  ordinii, a  unui  climat social fara convulsii, in care legea sa stea la baza realizarii valorilor care exprima interesele statului sau ale unei colectivitati distincte, recunoscuta ca atare de puterea publica. Pentru  realizarea acestor sarcini, statul infiinteaza servicii publice, care, organizate intr-un sistem de autoritati, alcatuiesc administratia publica.

Administratia, ca structura prin intermediul careia se urmareste  realizarea interesului general al societatii, sau ca prestatoare de servicii, constituie una dintre cele mai utile activitati umane, contribuind la punerea in valoare a bogatiilor  sociale  si  a  celor  mai  alese  insusiri  ale membrilor  societatii. Fara o buna administrare, societatea nu se  poate dezvolta intr-un ritm optim, chiar daca s-ar baza pe cele mai  moderne mijloace informationale sau materiale. Ca urmare, este necesar ca deciziile administrative sa fie aplicate in mod corect, eficient si sa contribuie la dinamizarea relatiilor sociale.       

Pentru elaborarea unei decizii administrative juste, in organizarea  executarii legilor, in repartizarea functionarilor publici si a perfectionarii sistemului de lucru, in  vederea  prevenirii greselilor sau a lipsurilor in activitate, este nevoie de o informare  precisa  asupra  realitatii, care nu se poate obtine decat prin verificarea starii de lucruri la fata locului. Aceasta verificare se face printr-o activitate de control, inteleasa ca o analiza permanenta sau periodica a unei activitati, pentru a urmari mersul ei, combaterea unor fenomene nefavorabile si luarea masurilor de imbunatatire, cerute de specificul activitatii controlate. Activitatea de control are deci rolul de a regla executarea deciziei administrative si a insasi actului decizional, fiind o importanta latura a factorilor de conducere sociala(1) Totodata ca parte componenta inseparabila a sistemului social global, controlul este si un instrument important de realizare a functiilor de reglare si autoreglare a intregului system.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Contenciosul administrativ si raspunderea administrativa". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: curs dreptcontencios administrativfacultate statraspundere civila
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan