Drept administrativ - volumul 1

Incarcat la data: 15 Februarie 2010

Autor: carolina812

Pret: 80 credite

Numar pagini: 136

Tip fisier: zip

Marime fisier: 165 kb

Notiunea de administratie
Termenul de administratie desemneaza o anumita activitate a cuiva, care ajuta la ceva si la ordinele cuiva . Din punct de vedere etimologic, aceasta deriva de la latinescul "administrare" care inseamna a servi si este in legatura cu cuvantul "magister" care il desemneaza pe stapan, caruia i se subordoneaza servitorul si pe care acesta trebuie sa-l slujeasca . "Minister" inseamna servitor, iar prepozitia "ad" inseamna "la, catre". "Administer" reprezinta deci, ajutorul cuiva, slujitor, executant.


In limbajul curent, a administra inseamna a conduce, a organiza, a dirija activitati publice si particulare. In orice compartiment al vietii sociale, procesul complex al administrarii - administratia - consta intr-o activitate rationala si eficienta de utilizare a resurselor umane, materiale si financiare in scopul obtinerii unor rezultate maxime cu eforturi minime.


Complexitatea cerintelor sociale, ridica in fata administratiei o serie de probleme, care trebuie rezolvate. Societatea cunoaste un proces continuu de multiplicare si diversificare a sarcinilor administratiei care impune necontenit imbunatatirii si perfectionarii in structura si activitatea administratiei, prin utilizarea unor metode si tehnici moderne. Doctrina considera ca in continutul complex al administratiei se cuprind imperativele: a prevedea, a organiza, a conduce, a coordona, a controla.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Drept administrativ - volumul 1". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTCURSDREPT ADMINISTRATIV
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...