Drept administrativ

Incarcat la data: 10 Martie 2010

Autor: Negrescu Florin

Pret: Gratuit

Numar pagini: 227

Tip fisier: zip

Marime fisier: 265 kb

I. GENERALITATI

Intre institutiile de traditie ale dreptului administrativ, care au starnit controverse de-al lungul timpului, asupra carora continua sa aiba loc ample dezbateri in doctrina din tara noastra si din alte state este cea de domeniu public.

Actuala lege fundamentala nu uziteaza cu sintagma de "domeniu public", ci cu aceea de proprietate, sub cele doua forme ale sale, proprietatea publica si proprietatea privata.

Notiunile nu sunt sinonime, intre domeniu public si proprietatea publica existand o relatie de la intre la parte, dat fiind faptul ca in domeniul public se includ, pe langa bunurile proprietate publica, si anumite bunuri private, care prin semnificatia lor artistica, stiintifica, culturala, economica, istorica, justifica apartenenta la domeniul public, ceea ce atrage un regim juridic specific, in care normele de drept public se suprapun peste cele de drept privat, avand un rol dominant fata de acestea din urma.

Sustinem astfel teza domeniului public in acceptiunea lato sensu, care include, pe langa proprietatea publica si anumite bunuri private, care a fost fundamentata de profesorul Antonie Iorgovan.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Drept administrativ". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTDREPT ADMINISTRATIV
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...