Elemente de planificare strategica

Incarcat la data: 22 Februarie 2010

Autor: david daria ioana

Pret: 80 credite

Numar pagini: 24

Tip fisier: zip

Marime fisier: 322 kb

Pentru realizarea sarcinilor si functiilor ce-i revin, statul organizeaza o vasta retea de institutii publice. Acestea nu desfasoara, in principiu, activitati productive, obiectul lor de activitate plasandu-se, de regula, in sfera nemateriala.

Institutiile publice pot fi definite ca entitati patrimoniale ce desfasoara activitati, de regula, sociale, in folosul comunitatii, activitati care nu produc venituri sau produc venituri evaluate la pretul factorilor si care nu sunt suficiente acoperirii cheltuielilor proprii, fiind necesara alocarea de la buget de surse pentru completarea acestor cheltuieli.

Pretul factorilor cuprinde cheltuielile efectuate de o institutie pentru obtinerea serviciului in folosul comunitatii, respectiv cheltuielile cu forta de munca, consumul de materiale si alte servicii necesare desfasurarii activitatii.
Institutiile publice reprezinta ansamblul structurilor organizate, create in societate pentru gestionarea afacerilor publice.

Rolul institutiei publice este acela de a oferi produse si servicii publice de cea mai buna calitate pentru satisfacerea nevoilor generale ale societatii si individuale, in conditii de eficienta economica.
intr-un stat democratic, institutiile publice au urmatoarele functiuni:
-    pregatirea si adoptarea de acte normative;
-    punerea in executare a legilor;
-    supravegherea punerii in executare a strategiilor luate la nivel politic.
O institutie publica  „vinde” bunuri si servicii care asigura facilitati precum: servicii de telecomunicatii, electricitate, aprovizionarea cu gaze si apa, transport (cai ferate, aeriene, navale), transportul public urban, servicii financiare (banci, companii de asigurare), atat pentru indivizi cat si pentru diverse organizatii persoane juridice.

Obiectivul unei institutii publice este servirea interesului public. Sunt situatii in care initiativa particulara nu poate acoperi cerintele societatii si de aceea sunt necesare crearea unor institutii specifice.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Elemente de planificare strategica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSELEMENTEDREPT ADMINISTRATIVplanificare strategica
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...