Izvoarele dreptului administrativ

Incarcat la data: 03 Februarie 2010

Autor: dezii luzii

Pret: 50 credite

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 10 kb

Teoria dreptului analizeaza, de regula, doua categorii de izvoare, respectiv izvoarele materiale (conditiile de existenta) si izvoarele formale (formele juridice de exprimare a vointei guvernantilor).

Formele juridice care exprima aceasta vointa sunt diferite in raport de autoritatea statala care le instituie sau le sanctioneaza, avand si o forta juridica deosebita.

In organizarea si activitatea administratiei publice, principiul legalitatii administratiei impune ca normele juridice sa provina de la autoritatile puterii legislative.

In acest mod, administratia publica isi demonstreaza subordonarea fata de lege, in misiunea sa de organizare si executare in concret a legii.

Izvoarele formale ale dreptului administrativ sunt:
-Constitutia Romaniei, care reprezinta cel mai important izvor al dreptului administrativ, deoarece reglementeaza raporturile sociale care fac obiectul acestei ramuri de drept.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Izvoarele dreptului administrativ". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTDREPT ADMINISTRATIVizvoare
Comentarii

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...