Sinteze de drept administrativ

Incarcat la data: 03 Februarie 2010

Autor: dezii luzii

Pret: Gratuit

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18 kb

Administratia Publica in România este organizata sub aspectul ariei de cuprindere la nivel national si respectiv in plan teritorial.

La nivel national exista sistemul de organe centrale ale statului. La nivel teritorial sunt organele Administratiei Publice Locale.

Organele sau Institutiile la nivel statal sunt organizate conform atributiilor centrale ale statului in urmatoarele categorii:
1.Organele puterii de stat (puterea legislativa - Parlamentul)
2.Pterea judecatoreasca are rolul de a asigura aplicarea legii in mod unitar pe intreg teritoriul
3.Puterea executiva sau Guvernul care are rolul esential de a organiza si de a asigura administrarea tarii

Administratia Prezidentiala - Presedintele României - care are conform Constitutiei rolul de mediator, moderator intre puterile statului si de a asigura echilibrul acestor puteri.

Administratia o face puterea executiva - Guvernul - care este format din ministrii - conducatorii ministerelor.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sinteze de drept administrativ". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTDREPT ADMINISTRATIVanaliza si sinteza
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...