Actul administrativ

Incarcat la data: 15 Iulie 2010

Autor: stoica cristian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13 kb

Actele administrative sunt la fel de variate ca nr si denumireca si sarcinile pe care administratia publicaeste kemata sa le indeplineascaptr organizarea executarii si executarea in concret a legii. Atunci cand legislatia se refera la actele administrative,ea foloseste de obiceidenimire concreta a actului administrative la care se refera.

Ptr desemnarea unitara a tuturor actelor administrative doctrina a creat doua notiuni: actul administrative; actul de drept administrative.
 
Intrucat notiunea actului de drept administrativ este de sorginte si utilizare exclusiv doctrinaravor aparea cu notiunea de act administrativ,denumirea fiind in constitutie si recunoscuta si preluata in tot sistemul legislativ.

Actele administrative nu se emit doar de organele din sfera administratiei publice sau doar din sfera executivului,ele sunt emise si de organe ale putriii legislative precunm si de aitoritatile puterii judecatiresti.Insa in aceste doua cazuri sunt emise ptr realizarea sarcinilor care revin puterii legiuitoare respectiv judecatoresti. Numai ptr administratie actul administrativ este principala forma de realizare a atributiilor prevazute de lege.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Actul administrativ". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: curs dreptactul administrativ
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...