Curs de drept civil. Introducere in istoria dreptului _anul I

Incarcat la data: 09 Ianuarie 2008

Autor: lupascudaniela

Pret: 100 credite

Numar pagini: 245

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

Prin insasi formularea data, Introducere in istoria dreptului se defineste ca o stiinta interdisciplinara, situata la granita dintre istoria societatii si civilizatiei universale si normele, institutiile si conceptiile juridice ale popoarelor si natiunilor lumii. Laolalta, acestea alcatuiesc sfera Dreptului pozitiv din toate perioadele timpului istoric. Pe acest fond se integreaza istoria bimilenara a poporului roman si lucrul sau pentru a-si intemeia viata pe ideea de ordine, lege si dreptate.


Inainte de a se trece la studierea ramurilor fundamentale ale Dreptului, aceasta disciplina ofera studentilor cunoasterea gandirii despre legi, drepturi, indatoriri si structuri juridice, despre principalele monumente ale dreptului universal, de la Codul lui Hammurapi la Legile lui Iustinian si pana la Codul lui Napoleon. Astfel, pozitia disciplinei in raport cu domeniile cunoasterii implica o larga deschidere spre alte stiinte, precum istoria doctrinelor sociale, economice si politice, istoria filosofiei si a religiilor, istoria diplomatiei si istoria militara, oferind o viziune cuprinzatoare asupra Dreptului, de la izvoarele sale, in evolutia pe epoci istorice, pana la a deveni temeiul Dreptului actual.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs de drept civil. Introducere in istoria dreptului _anul I". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTCURSDREPT CIVIL