Cursuri Drept civil anul I semestrul II

Incarcat la data: 01 Februarie 2010

Autor: vintila alin

Pret: Gratuit

Numar pagini: 31

Tip fisier: zip

Marime fisier: 42 kb

Nulitatea actului civil

Def:  Reprezinta acea sanctiune de drept civil care lipseste actul juridic civil de acele efecte care sunt contrarii normelor edictate pt includerea sa valabila .

Sediul materei - de lege lata nu exista o reglementare unitara a parlamentului.

Normele ce alcatuiesc aceasta institutie sunt raspandite in tot Codul Civil precum si in legile civile speciale .

Functiile nulitatii:
1. functia preventive – face ca subiectele de drept civil sa fie descurajate in a incalca legea civila avand reprezenatrea consecinelor
2. functia sanctionare – presupune inlaturarea efectelor actului juridic ce sunt contrare legii
3. functia de mijloc de garantie a principiului legalitatii
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cursuri Drept civil anul I semestrul II". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTDREPT CIVIL