Delimitarea Dreptului Civil

Incarcat la data: 18 Noiembrie 2010

Autor: Sorinutza

Pret: Gratuit

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17 kb

Pentru corecta incadrare a unu raport juridic ca apartinand unei ramuri de drept se impune delimitarea dreptului civil  de alte ramuri de drept. Din punct de vedere practic este necesar sa se cunoascacalitatea juridica a unui raport si in functie de aceasta, a se cunoaste ce norme de drept sunt aplicate. Corecta calificare are drept consecinta corecta aplicare a legii.
   
Teoretic aceasta delimitare este necesara pentru ca in functie de ea se va constata ca exista multimple asemanari si deosebiri care fac posibila calificarea juridica.
   
In stiinta dreptuluipentru delimitarea dreptului civil vom utiliza urmatoarele criterii: a)Obiectul de reglementare b)Metoda de reglementare c)Calitatea subiectelor d)Caracterul normelor juridice e)Specificul sanctiunilor f)Principiile de drept a)Obiectul de reglementare al dreptului civil il constituie raporturile juridice patrimoniale si nepatrimoniale. Trebuie sa observam insa ca nu toate raporturile patrimopniale  sunt reprezentate de dreptul civil ci doar raporturile reale si raporturile obligationale care au in continutul lor drept de creanta.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Delimitarea Dreptului Civil". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPT CIVILcurs dreptdelimitari
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan