Despre dreptul civil

Incarcat la data: 17 Noiembrie 2010

Autor: cercel gabriela mihaela

Pret: 80 credite

Numar pagini: 21

Tip fisier: zip

Marime fisier: 20 kb

5 (1 review)

Civil, ca simplu cuvant defineste cetatea1 (civitas) care constituia intr-o vreme principalul argument al vietii in comun ce necesita o permanenta concesie din partea membrilor societatii respective in scopul de a mentine raporturi pasnice.

Cetatea cu necesitatile ei trebuie sa se conduca dupa un drept simplu aplicabil cetatenilor sai, care sa prevada reguli pentru oranduirea celor mai importante evenimente din viata individului: nasterea, atingerea unei anumite varste, casatoria, incheierea actelor de dobandire sau instrainare a unor bunuri cu efecte asupra patrimoniului, moartea. Astfel, dreptul civil trateaza  aspectele legate intim de viata cetateanului coordonandu-i atitudinile in orice categorie de raporturi care il induc pe acesta in viata sociala.

Intr-o formulare lapidara, dreptul civil poate fi definit ca acea ramura de drept care contine norme juridice ce reglementeaza raporturile patrimoniale si nepatrimoniale stabilite intre persoane fizice si persoane juridice.
   
Trebuie facuta precizarea ca nu toate aceste raporturi patrimoniale si nepatrimoniale fac obiect de reglementare al dreptului civil, multe dintre acestea fiind tratate de alte ramuri ale sistemului de drept, precum: dreptul financiar; dreptul comercial; dreptul muncii, dreptul familiei.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Despre dreptul civil". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CETATEcurs drept civil
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan