drept civil - drepturi reale

Incarcat la data: 31 Iulie 2010

Autor: Androne Mihai

Pret: 80 credite

1. Notiunea juridica de patrimoniu
Denumim patrimoniu totalitatea drepturilor si obligatiilor care au valoare economica, apartinand unei persoane . Din cuprinsul definitiei se pot desprinde urmatoarele idei:
- patrimoniul este compus dintr-un activ si un pasiv ;- drepturile care il compun sunt patrimoniale; - patrimoniul este distinct de bunurile care il compun la un moment dat.

 2. Elementele si caracterele juridice ale patrimoniului
Patrimoniul este un compus intre activ si pasiv.
Activul patrimonial este alcatuit din drepturile patrimoniale, adica acelea care pot fi exprimate in bani (de exemplu, dreptul de proprietate asupra apartamentului, dreptul de a primi pretul asupra bunului vandut etc.)
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "drept civil - drepturi reale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTCURS
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan